DSCI0016.JPG

   Vannak alapszabályok, amiket be kell tartani. Aztán vannak szabályok, amik szerint tilos betartani az alapszabályokat. És vannak olyan szabályok, amik szerint hülye vagy, hogy foglalkozol bármilyen szabállyal. Nagy a feneked? Fel ne vegyél szűk nadrágot! Mindenképpen szűket vegyél, hogy legalább a vádlit vékonyabbnak tűnjön! Olyan nadrágot vegyél fel, ami neked tetszik, és mindenki bekaphatja! Olyat, ami megy a személyiségedhez! A csillagjegyedhez! A szívcsakrádhoz! A lemenő Nap sugarához! Naná…

Persze, érdemes figyelembe venni, hogy mi előnyös. Ööö...mi az, hogy előnyös? Ha valaki ki akarja hangsúlyozni, hogy az átlagosnál szélesebb a csípője, akkor számára a szűk nadrág lesz az „előnyös”.

   Most tartsam szem előtt a testi adottságaimat is, amikor reggel felöltözöm? Nem elég, hogy csak igyekszem elfogadni azokat?! Már egész jól állok. Lassan rezignáltan fogadom, hogy a fotocellás ajtó rendre nem érzékel.

A zokni+magas sarkú+tüll körszoknya kombó bevállalása természetemből fakad, már fel sem tűnik, hogy úgy festek, mint aki most lógott el a nyolcadikos ballagásáról. És igen, még ez sem veszi el a kedvemet a csipke bokazokninak az öltözködéskultúrámba való integrálásától.

   De nyilván elkezdünk sakkozgatni, ha valaki rendhagyóan öltözködik: vajon miért teszi. Színes ruha van rajta? Nyilván rém boldog. Nem is, inkább depressziós, azért öltözött harsány, virágmintás ruhába, hogy ellensúlyozza a szomorú képét. Vagy az kalapos kopaszodik? A telitalpú szandálosnak talán rövidebb az egyik lába? Ki tudja. Rossz esetben ez mind megtalálható egy azon emberen. Még rosszabb esetben az egy férfi. Nincs ám mindennek üzenet értéke. Van, hogy csupán a viselő személyisége reakcióba lép a ruhával.

   Ja és a vállald önmagad típusú baromságokról meg annyit, hogy egyetlen helyen ajánlott kifejezni valóban az érzéseidet: a fogorvosnál. Üvölts, ha fáj, különben azt hiszi, élvezed!

   De most jöjjenek a száraz tények. Mit szeretnek a lányok, mit szeretnek a fiúk, és a lányok miről gondolják azt, hogy a fiúk szeretik. Tudom, mire gondoltok. Végre valaki foglalkozik ezzel a fontos problémával. Mégis hol jön ehhez az izraeli-palesztin konfliktus, vagy az orrszarvúk kihalásának veszélye?!

De most komolyan. Tudván, hogy még nem készült fel a világ a – színes térdzoknikkal, párducmintás lábbelikkel, fehér hosszúszárú, szoknya alól kilógó alsóneműkkel operáló – kis ötleteimre, úgy éreztem alaposabb vizsgálat alá kell vennem a hazai divat helyzetet. Egy reprezentatívnak nem nevezhető, de viszonylag alapos felmérést végeztem a témában. Még egyszer köszönet mindenkinek, aki kitöltötte a kérdőívemet!

Néhány szélsőséges, idejét múlt vagy éppen műfajteremtő ruhadarabról kértem ki a véleményeket:

 

Hárem nadrág

kerdoiv_haremnadrag.jpg

Több lány is azért szereti, mert kényelmes, de kulturáltabb, mint a melegítő nadrág, ők ezért játszósnak hordják. Azért némi távolságtartás is van, mert nem a legelőnyösebben mutatja a női alakot. Volt lány, aki undorítónak titulálta, és háromszor tette fel a kérdést: „Miért?”

A lányok szerint a fiúk túlnyomó többségének nem tetszik, pedig fele-fele lett az eredmény. A lányok arra hivatkoznak, hogy azért nem szeretik a fiúk, mert épp a női sziluett szépségét rejti el. Nemes egyszerűséggel: „NEM LÁTSZIK BENNE RENDESEN A LÁNYOK FENEKE” – indokolja a férfi álláspontot tippelve egy lány válaszadó.

Egy fiú indoklása egészen más színben tünteti fel a ruhadarabot: „a hárem szó ad egy kellemes asszociációt”. Sőt, volt olyan férfiember, aki konkrétan a kényelmünkért aggódott. Ez nagyon kedves tőle, de felesleges az aggodalma.

Cicanaci

cica2.jpg

Volt lány, akinek a Dolly Rollt juttatta eszébe a ruhadarab, egy másik szerint a „Faszik jobban preferálják a csupasz lábakat”. De most egyik női válaszadónkat idézném, aki egy férfi ismerősének a véleményét írta le, mert talán ez a legpontosabb magyarázat: „lehet, hogy 90%-ban olyan lányok veszik fel rövid felsővel, akiknek baromi rosszul áll, de ha csak egy jó segget megbámulhat tisztességesen ennek a trendnek köszönhetően az ember, akkor megérte.”

A számok szerint a fiúk kifejezetten szimpatizálnak a cicanacival, abban az esetben, ha „jó csajon van. Volt olyan fiú, aki csak ezzel az egy mondattal minősítette: „Feszül, tehát jó.

 

Maxi ruha

kerdoiv_maxiruha.jpg

 

A lányok szeretik, bár nem mindig magukon. Egyik megkérdezettünk azért kedveli, mert királylánynak érzi benne magát. A fiúk egy része bevallottan használta a google-t, hogy megtudja, milyen ruhadarabról is kérdezem. Többek számára a maxi ruha új fogalom volt, de meglepően elegánsnak találták. Amúgy a lányok igen egyszerű jószágként tekintenek a férfiakra, szerintük nekik elég, ha valami szűk és tapad.

 

Csíktanga

kerdoiv_csiktanga.jpg

A csíktangával az a baja a lányoknak – a felmérés szerint –, hogy kényelmetlen, és sok esetben közönséges. Egy lány történetesen „prolinak” minősítette. A hölgyek jó részt úgy tippeltek, hogy a fiúk kifejezetten szeretik ezt az alsóneműt. A számok őket igazolják. Bár volt egy női válasz, ami így szólt: „bizonyos pasik imádják, csak azokkal én szóba állni sem akarok.” A fiúk meglepően szociálisnak bizonyultak: ismét a kényelmünkért aggódtak. Ez esetben megalapozottan.

 

Szilikon pántos melltartó

kerdoiv_szilikonpant.jpg

Egyértelműen ez verte ki a biztosítékot a lányoknál. Csak néhány az ingerült minősítésekből: „a szilikon pántos melltartókat el kell égetni”; „Én leállíttatnám a gyártást”; „jesszus…”; „a világ legundorítóbb találmánya, a sötét 90es évek egyik legnagyobb szégyenfoltja”. A kép persze úgy teljes, ha elárulom, volt egy szavazónk, aki bár nem szereti, úgy fogalmaz, van, amikor praktikus. A fiúk sem voltak sokkal kíméletesebbek. Több ízben felmerült a kérdés: ilyen még van? Érkezik a rossz hír: van. És nem tudom fiúk, hogy ez most jó vagy rossz, de a lányok egy jelentős része feltételezi, hogy észre sem veszitek. Védelmetekre, a felmérésből kiderült, hogy tudjátok, miről van szó, és jobbára nem szeretitek.

 

Boka zokni+magas sarkú cipő

kerdoiv_magassarkuzoknival.jpg

Attól tartok, erről az összeállításról legtöbben a szandál-zokni jelenségre asszociáltak, pedig koránt sem erről van szó. Nyilván múlik a cipőn és a zoknin is. A megkérdezett lányok többsége nem szereti, és meggyőződése, hogy a fiúk sem állhatják. Nem tévednek nagyot, tényleg nem szeretik. Volt olyan megkérdezett lány azonban, akinek határozott véleménye megnyugtatott: „Szigorúan haladó divat fetisisztáknak”.

 

Gladiátor szandál

kerdoiv_gladiatorszandal.jpg

Ez a lábbeli persze rendelkezik azzal az undok tulajdonsággal, hogy optikailag rövidíti a lábat, ennek ellenére meglepő eredmény jött ki: a lányok és a fiúk többsége is szereti. Volt olyan férfi válaszadó, aki arra hivatkozott, hogy „egészséges benyomást kelt" – ezt mondjuk nem tudtam hova tenni :) – Volt olyan lány, aki egyértelműen férfi viseletnek minősítette, míg egy másik hölgy ezzel zárta rövidre a történetet: „only on russel crowe”.

 

Alul patentos body

kerdoiv_body.jpg

A leghatározottabb eredmény az alul patentos body esetében született. Míg a megkérdezett lányok túlnyomó többsége szereti, addig a fiúk szinte gyűlölik. És ha nem gyűlölik, akkor jobbára értetlenül állnak a jelenség előtt. Hogy egy megkérdezettet idézzek: „Kifejezetten valami elbaszott babaruhára emlékeztet”.

A lányok javára írható, hogy alapvetően a kényelem miatt választják, és sejtik, hogy nem tetszik a fiúknak. Volt lány, aki nem tudott dönteni, vajon szexinek találják a hímek, vagy sem. Így szólt a teljesen jogos vívódása: „Két megoldást tudok elképzelni: vagy az elöl/oldal kapcsos melltartó közé száműznék a pokol egyik mély bugyrába, mert hát miért van egy nőn pelenkaszerű izé, vagy felfedeznék a benne rejlő praktikumot: instant randibugyi minden ilyen darab.”

 

De mit szeretnek rajtunk igazán a fiúk?

 

Nyugodtan kijelenthetem, hogy a megkérdezett srácok (30-asok) némi nosztalgiával fordulnak a 90-es évek felé: pántos topok, félhosszú szoknyák, könnyű ruhák, elővillanó vállak (egy férfi megkérdezett azért szereti, mert „azt az érzetet kelti, hogy na, most fog leomlani a ruha a testről, de nem, mert rejtélyes módon valami mindig megtartja). Egy fiatalember felhívta a figyelmet arra, hogy „Nem feltétlenül kell egyből a húspiac”. És volt, aki abban szeretné látni a lányokat a végtelenségig, amiben jól érzik magukat. Köszönjük a kedvességét!

 

Talán a válaszadók hasonló életkorának köszönhetően egészen összecsengett a két nem képviselőinek véleménye. Sok lány a póló-farmert választotta legelőnyösebbnek, és a világvégéig hordhatónak. Ezzel hasonlóan voltak a fiúk is. Egyszerű csinos ruhákban szeretnék látni a lányokat. Egyik hölgy válaszadónk a kényelmes és egyben gyönyörű magas sarkút is hozzácsapta, bár ez – lássuk be – oximoron. Volt olyan lány, aki csinos+kényelmes címszóval olyan ruhára gondolt, amiben „fára mászni is lehet.” És így fogalmazott szintén egy lány: „mindegy, mi van rajtam, ha stírölni lehet a melleimet, ők már boldogok”.:-)

 

És a végére egy tanulság. Ejnye lányok, hát csak egy férfiember adta meg a tökéletes választ a kérdésre, miszerint miben mutatkozzon a nő a világvégéig?! Még most sem késő tippelni!

A válasz természetesen a „kis fekete”!

littleblackdress.png

A bejegyzés trackback címe:

https://varrasszabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr565470132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muharem Petrovic 2017.11.24. 08:01:43

vanak maganak modern nadragjai
süti beállítások módosítása