Új szabásvonalak

 2011.04.07. 13:17

A király beszéde kapcsán ejtettem arról szót, hogyan formálja Hollywood a színészeket sztárokká. Most tovább boncolgatnám brit színészek példáján a receptre történő fazonírozást.

De előbb egy kivétel a néhányból. Boldogan tekintünk azokra az arcokra, melyek nem engedték, hogy bedarálják őket. Emma Thompson biztató-okos tekintete mellett ugyan ki nézi, hogy az alsó fogsora mennyire kócos?! (Bár a szépítőgárda őt is elcsípte a Junior című film alkalmával, de megelégedtek a leomló szőke haja hangsúlyozásával, ami karakterét tekintve – kutató – minimum természetellenes.)

 

És akkor a fiúk. Méghozzá kezdjük Magyarország jelenleg legsikeresebb dokijával, House-szal.

 

Aki Hugh Laurie-t ismerte a kórházsorozat előtt, az bizonyosan az abszurd humor szerelmese. Abban az időben – mikor még külseje inkább a mulatság tárgya volt, mintsem valódi vágyforrás – állandó munkatársa volt többek között Stephen Fry és Emma Thompson.

 

Nők milliói nézik hétről hétre rajongással borostás arcát, világító kék szemét, és szexi motoros dzsekiét. El sem tudják képzelni, hogy lehet a felesége (ráadásul hollywood-i viszonylatban őőőőrült régóta) egy kedves, ám szürke kis hölgy.

 

Természetesen az átalakulás nem ment egyik napról a másikra. 2000-ben a Papás-Mamás című filmben az ijesztő külső már semmitmondóvá javult. Aztán jött az álomgyár, és úgy átalakította, hogy a saját anyukája sem ismert rá. Láss csodát, a jó pasi mindig is ott volt, csak azt a bizonyos felesleget kellett lefaragni.

 

 

És még egy fiú. Rufus Sewell-t A Velencei kurtizánban láttuk először a legtöbben. És már ott is felfigyeltünk zavarba ejtően különleges tekintetére. Csak a haja….

 

De semmi gond, jött Hollywood, a profik kicsit megtépkedték göndör fürtjeit, sőt meg is várták, amíg deresedik. Persze jót tett neki az a néhány plusz kiló, ami az évek során kúszott fel rá.

 

Na, legyen Kate Beckinsale is. Nem szeretném, ha megbántódna, hogy a legutóbb leszóltam a kis bikinijét. Ő is szép kis átalakítás áldozata lett. Nem mondom, jól sikerült, de hova lett az a bájos brit pofi, amivel megismertük?!

Nyilván a változás egyik oka, hogy eltelt néhány év és a fenti képen épphogy 20 volt. Mindenesetre Hollywood „láthatatlan ujja” elérte, és kapott szép új szájat, orrot, a világosabb hajszín már csak apró kiegészítés volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varrasszabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr865293785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása