köszöntés

 2010.05.13. 21:05

Drága barátim!

 

Még sosem írtam blogot. Így az elindítása is izgalmas, új érzés. De mielőtt megijednétek, nem arról fogok a továbbiakban ömlengeni, hogy mekkora mérföldkő a naplóindítás, meg hogy milyen fontos megosztani érzéseket, gondolatokat a nagyvilággal, bla-bla-bla.

Helyette most vázolom is a blog célját. A bejegyzések alapját a varrás: a munkafolyamat és az elkészült mű alkotja. Vagyis aki velem tart, az végigkísérheti egy-egy ruhadarab elkészültét. Igyekszem majd fotókkal is illusztrálni a szabás-varrást, hogy látványosabb legyen a dolog. Amennyiben a blogot olvasva, kedves olvasó, te is tűt-cérnát fogsz, és kérdésed van a témában, szívesen segítek tanáccsal, tippel.

Najó, de mitől lesz közéleti?! Nagyon egyszerű. (szép is lenne, ha nem találnám egyszerűnek azt a kérdést, amivel megleptem magam magam – „e kávéházi szegleten”)

A divat mindenhol jelen van: a híradásokban, a filmekben, a rendezvényeken. Az hogy ki, hol és mit visel, nem csak az adott korról árulkodik, hanem természetesen a viselőjéről, és nem kevésbé rólunk, akik minősítjük.

Szóval, lesz mit megbeszélni, de amikor éppen nem szolgáltatnak stílussal kapcsolatos témát közszereplőink, akkor számíthattok divathírekre és viselettörténeti info-morzsákra is. Azt pedig nem győzöm hangsúlyozni, hogy összejöveteleink alapvető célja a varrás, mert nincs is annál csodálatosabb, amikor egy méter textilből néhány óra munkával viselhető ruhadarab születik.

 

Jó öltögetést!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varrasszabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr495293763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása