and the Emmy goes to....

 2010.09.04. 00:13

Ismét díjakat osztottak Hollywoodban. És én itt felháborító módon megint a külsőségekkel foglalkozom, és nem a filmekkel, színészi alakításokkal. Ennek egyik (és persze fő) oka, hogy ez egy varrós-ruhás-divat blog, a másik pedig, hogy ránk nézve szánalmas módon az idei Emmy díjak nyerteseit végszóra sem sikerült bemutatni kis hazánkban. Néhány nagyágyút leszámítva (Mad men, A stúdió), ha az ember nem kutat lelkesen a neten, akkor a sorozatok többségéről jobbára nem is hallott.

Na, mielőtt ezen teljesen felhúzom magam, visszatérek a ruhákhoz, amelyek között idén is találtam kifejezetten szépet, vagy éppen felháborítóan ízléstelent. A következőkben megismerhetitek a személyes top 5-met, és persze némi bónuszt.

Mielőtt még bárki is kérdezné, ismét a női dresszekre fókuszáltam, tekintve, hogy túl sok meglepetést nem okoztak az urak. (Talán Neil Patrick Harris volt az egyetlen, aki idén sem érte be a fekete szmoking megoldással, és ezüst szürkét választott.)

Jöjjön a Top 5:

5.

A lista végén, de a felsorakozott ruhák számának tekintetében előkelő helyen szerepel Emily Deschanel és az ő ruhája. Bár tény, hogy sokszor választotta ezt a színt; és a fazont is láthattuk már rajta más árnyalatban, de úgy tűnik, a lila és az antik görög stílus egymásra találása szerencsét hozott az idősebbik Deschanel lánynak (még ha kicsit szokatlan is a frufru).

4.

Eggyel jobb helyen végzett egy nem kevésbé ismert Emily: Blunt. Talán olcsó megoldásnak tűnhet a szeme színével ilyen zavarba ejtően harmonizáló ruhát választani, de mivel ritkán láttuk eddig halvány orgona színben, ezért semmiképpen nem rónám ezt fel neki. Pláne, ha hozzá adjuk, hogy jellemzően a fekete kap helyet a ruhatárában némi metál felhanggal, kifejezetten üdítő ez a bájos ruha, amit az idei Emmy díjátadóra választott.

3.

A harmadik helyet egy „régi motorosnak” adom. Maura Tierneyt a legtöbben a Vészhelyzetből ismerik, még akkor is, ha több mozi filmben szerepelt előtte, közben és utána. Gyönyörű textúrájú vörös ruhája mellett Giling galangos frizurája csak még elbűvölőbbé teszi. (Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy nem túl szerencsés a vörös szőnyegre vörös színben menni, ha csak nem egy mimikri szerepére pályázunk.)

2.

Tina Fey még rajongóit is meglepi évről-évre azzal, hogy ha kell, tud ő kifejezetten vonzó is lenni. Az idei választásában kivételesen egy kicsit a humor is szerepet kapott, ami elengedhetetlen része a személyiségének, de ezeken a „hivatalos” eseményeken rendre elfojtja a fűző, és elrejti az abroncs. A ruha felső rétege láttatja az alatta lévő fehér színt, és hangsúlyozza a kriksz-kraksz mintákat.

1.

A nyertes az egyik nagy kedvencem Toni Collette. Talán igazságtalannak tűnik első ránézésre a döntés, mivel a ruha mellrésznél minimum nem passzol, de ha rosszindulatúak akarunk lenni: nem éppen abban a méretben és magasságban helyezkednek el a keblek, ahogyan a tervező elképzelte azokat. Ennek ellenére én objektív vagyok, és a dressz javára döntök, amely a szoknya alsó részén látható festéssel azonnal elvarázsolt.

És a bónusz infók:

Egy pozitív és egy negatív tapasztalatra tettem szert a ruhákat szortírozva.

January Jones, aki – egy korábbi bejegyzésemben kitértem rá – az esetek túlnyomó többségében biztos kézzel és ízléssel választ ruhát, most sajnos melléfogott. A színnel még nem is lenne gond, mert nincs olyan természetes szőke; kék szemű lány, akinek a király kék ne állna jól. A kis lemezekre, vagy rosszabb esetben tollakra emlékeztető felület, és az abroncsos térdig érő szoknya azonban nem sok embernek lenne előnyös. Az már csak hab a tortán, hogy a ruha háta az elejét idézi, ami fura mellkast varázsol a csinos színésznő hátára.

Rita Wilson azonban egy kedves csalással segítette ki saját magát. Az utóbbi időben kissé meghízott színésznő folyamatosan azzal kísérletezik, hogy mely fazon leplezné leghatékonyabban a pocakját. Mivel a lábai még mindig nagyon szépek, így jobbára a rövid modelleket választja (nagyon helyesen). Idei ruhája talán azt is bizonyítja, hogy rájött, a dekoltázs hangsúlyozása, nem feltétlenül vonja el a figyelmet a többi testrészről, inkább a felsőtestet erősíti. Bár az idei Emmy átadóra választott darab itt-ott túllő a célon (többek között a cipőről függő kristályokkal), és nem is feltétlenül finom megoldás hálóra fűzött köveket viselni a ruha felett; ennek ellenére a fazon bájos Kennedy feleséget varázsolt Wilsonból (a hatás elérésében segített a korhű frizura, és szemfestés is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://varrasszabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr575293776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása