mert ide is kiöltöznek ám...

 2011.02.01. 22:57

Tudom, tudom, milyen már, hogy a Golden Globe-os ruhákról nem írok, erre most az SAG (Screen Actors Guild) díjátadóján szereplő göncökről meg igen. De ez van. Ez az én blogom. :)

Szóval (hogy tovább hangsúlyozzam, hogy ez az én blogom) az idei kedvencemmel kezdem.

Julia Stiles

Objektíve biztos, hogy nem ez volt a leglélegzetelállítóbb öltözék, de nálam betalált. Valószínűleg azért is, mert szegény Stiles-nak olyan jellegzetes vonásai vannak (ezt szokták nemes egyszerűséggel csúnyának minősíteni), hogy már attól felderül a szívem, ha látom, hogy kihozták belőle a maximumot. És most ki. Tökéletes a harmónia a sminkje, a frizurája és a ruhája között. Ráadásul ez egy okos ruha. Hogyha abból az alapszabályból indulunk ki, hogy minden, ami világos erősít, és minden, ami sötét slankít, akkor kizárólag feketében járhatnánk. Pedig olyan, de olyan szép a színátmenet egy ruhán. De ha fönt fehér, akkor keblet dúsít (és ez nem minden esetben szerencsés), ha pedig lent, akkor csípőt szélesít (ez semmilyen esetben sem szerencsés). Szóval, hogy csak a ruha eleje folyik sötétkékből fehérbe, az..az… az jó, na. :)

 

January Jones


Na ugye… Ő tényleg mindig tudja, hogy mit hova mivel. Ráadásul a ruha arany mintája szépen idézi a haja aranyszőkeségét. Talán csak annyi, hogy ha a ruha hosszú ujjú lenne, emelné a drámai hatást. De megbocsátok.

 

Jennifer Lawrence


Az új üdvöske nem csak első komolyabb szerepével (Winter’s Bone), de ruhájával is kitűnik. Hatalmas szaloncukornak öltözött, ami maximum ebben a korban engedélyezett. A fekete selyem övtől elegánsabb lesz az összhatás, de aztán a középen helyet foglaló masni int, hogy „na, azért nem kell engem olyan komolyan venni”. A bokapántos cipő azonban kifejezetten szerencsétlen választás (bár most divatos), ugyanis még a legformásabb lábat is lerövidíti. Arról nem is beszélve, hogy nyári szandál hatását kelti.

 

Julianna Margulies


Jaj, jaj piros. Nem mondom, helyes ruha, de ez nem hogy beleolvad a piros szőnyeg rengetegbe, hanem éppen hogy elüt. Ez talán még rosszabb. Az már csak hab a tortán, hogy a színésznő magához képest is vékonyka, ellenben a ruha nem használja ki, hogy megmutassa a remek idomokat, helyette mell alatt szépen elkezd bővülni, és elrejt derekat, csípőt.

 

Hailee Steinfeld


Egy kislánynak vagy kamaszlánynak mindig sokkal nehezebb kiválasztani a megfelelő ruhát. Olyat, ami nem dedós, de nem is matrónás. Ne legyen túl szexi, de ne is legyen aranyoskodó sem. Steinfeld kisasszony jól választott (vagy a megfelelő emberre hallgatott). A ruhája egyszerre csinos, és tinis. A fazon tökéletes, és ilyen alakkal még nyugodtan vehet keresztbe csíkosat.

 

Lea Michele


A Glee sztárja már nyugodtan öltözhet „felnőtt nőnek” (végül is felnőtt a maga 26 évével). Mindig nagyon tetszik, ha valaki teljesen aszexuálisan tudja megmutatni a dekoltázsát. Ezzel nyilván a fiúk nem értenek egyet. Ilyen mélyen kivágott ruhát természetesen csak ilyen alakra lehet húzni. Az pedig még bájosabbá teszi az összeállítást, hogy egészen rövidre vágták a körmét, amit épp olyan ezüstre festettek, mint az öve (ami nem mellesleg olyan kis egyszerűnek tűnik, mintha csak kikapta volna a szekrényből, hogy „jaj, ez pont megy a ruhámhoz”.

 

Natalie Portman


Amint egy bulibajáró-öltözködésrekényszerített híresség állapotos lesz, boldogan válogat a világos színű ruhák közül, mondván, most erősíthet, úgyis mindenki látja, hogy nem elhíztam, gyerekem lesz. Ezzel Natalie Portman sem volt másként, így a Golden Globe és az SGA díjátadójára is pasztellszínű, illetve fehér dresszbe bújt. A fehérrel nem is lenne baj (bár a szabása nem túl szerencsés), ám a fáradt rózsaszínnel nem a „már úgy vártam, és végre teherbe estem” látszatát kelti, hanem a megesett pompon lányét. De azért a piros rózsa nagyon cuki megoldás.

 

Tina Fey


A stúdió című sorozat szülőanyjának szinte mindent megbocsátok. Még azt is, ha vörös színben lép a vörös szőnyegre. Most azonban nem kell mentségeket keresnem neki. A ruha „csipke bevonatával” szinte kiugrik a háttérből. A szabása tökéletes, a színésznő nőies alakját hangsúlyozza.

 

Claire Danes


A friss Golden Globe díjas színésznő is azok táborába tartozik, akiknek sok figyelmet kellene fordítaniuk arra, hogyha el akarnák érni, hogy rosszul nézzenek ki. (Bár az idei Golden Globe-ra választott váll nélküli ruhát én átgondoltam volna, mivel Danes-nek eleve kicsit széles a válla, és ez a szabás tovább deltásít.) Az SAG díjátadóra ellenben egy igazán helyes ruhát választott. A virágmintás, könnyed öltözet egy vasárnapi piknik hangulatát idézi, azonban a fekete bőröv nem csak mókásan disszonáns, hanem rendre is szabályoz, így mindjárt alkalmas a ruha egy esti partyra.

 

Susan Sarandon


Nem esik jól kimondani, de a színésznő amióta szingli, jobban néz ki, mint az elmúlt tíz évben bármikor. A színe és a fazonja is tökéletes a ruhának, melyet az átadóra választott. Ehhez csak jó kiegészítők kisimult vonásai, karcsú alakja.

 

Melissa Leo


Az Oscar díj idei egyik főesélyese korához képest is nagyon csinos. Ennek ellenére azt kell, hogy mondjam: Ne vegyünk fel fényes ruhát! Soha! Nincs az a jó alak, amit nem tenne tönkre a pikkelyhatás, ami minden kis takargatnivaló hajlatot, hurkát jól kihangsúlyoz.

 

Barbara Hershey


Szép szabású…ruha. Az arca mostanában nem sikerült túl jól. Olyan szomorú látni, hogy az egykor gyönyörű nő, rettegvén az öregedéstől kétségbeesetten próbálja eltüntetni az idő múlásának nyomait. A ruha azonban tényleg jó választás. A fekete szépen ellopja a derék és csípő szélességeit, a nagy virágok pedig barátságosabbá teszik az összhatást.

 

Anette Bening


A színésznő mindig is a helyes-vicces kategóriába tartozott, mintsem a csodaszépbe. Így valószínűleg évei gyarapodását is jobban viseli. Gyakran látjuk, hogy egy idősebb színésznő a fogyókúra helyett a durva sportot választja. A plusz kilókat talán nehezebb eltüntetni, mint izommá alakítani. Mindezt bizonyítandó előkerülnek a sportosabb szabású estélyik, amelyek a váll és a felkar szikárságát hangsúlyozzák. Bening is ezt a típusú ruhát választotta, illetve még többet segített magán a mell alatt húzott, lefelé bővülő szabással.

 

Taye Diggs


És a végére egy úr, hogy a fiúk is érezzek a törődést. :) A jelenleg egy sorozatban szereplő énekes-színész nem vitte túlzásba, de mégis elegendő figyelmet fordított öltözéke kiválasztására. Egyszerű fekete szmokingját egy apró kockás csokornyakkendővel tette vidámabbá. Ez kedves volt tőle. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://varrasszabadsag.blog.hu/api/trackback/id/tr135293783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása